Még egyszer az IFKK Kyokushin-kan szervezet világbajnokságáról

Mint már beszámoltunk róla, szeptember 10-11-én rendezte Moszkvában első világbajnokságát a shihan Hatsuo Royama által irányított kyokushin világszervezet, az IFKK. Mostanra sikerült néhány konkrét adathoz jutnunk a résztvevőkről és eredményekről.

Image

Három szervezet vett részt a viadalon: IFK, IKO3, IFKK. A szervezetek vezetői is jelen voltak, így az IFK részéről megjelent shihan Steve Arniel és az IKO3 elnöke,Kancho Yoshikazu Matsushima is a legmagasabb szinten képviseltette szervezetét. A Kyokushin-kan szervezettől Royama shihan és az alelnök, Tsuyoshi Hiroshige shihan volt jelen az eseményen. (Itt szeretnénk megjegyezni,hogy Hiroshige shihan egyébiránt a világ legeredményesebb kyokushin trénere. Az Ő irányítása alatt edzett többek között az 1991-es világbajnok Kenji Midori, az IKO1 1995-ös világbajnoka, Kenji Yamaki, az 1997-es 90 kilós világbajnok Masayoshi Takaku és a sokszoros japán bajnok és szupernehézsúlyú világbajnok, Hajime Kazumi is.)

37 ország 190 versenyzője küzdött meg egymással. Többek között ott voltak Japán (15 fő), Oroszország (24 fő), Lengyelország (7 fő), Irán (10 fő), Ukrajna (11 fő) és Kazahsztán (12 fő) versenyzői is.

A versenyszámok: férfi és női súlycsoportos küzdelem és formagyakorlat. A férfiak küzdelmei klasszikusan három súlycsoportban (-70,80,+80 kg) zajlottak. Könnyűsúlyban 61 induló volt, középsúlyban 51, míg nehézsúlyban 48 versenyző állt tatamira. Annak ellenére, hogy szinte az összes, tradicionálisan erős kyokushinnal rendelkező ország delegált versenyzőket, mégis az orosz válogatott dominált ezen a világversenyen. A könnyűsúlyt kivéve, ahol japán győzelem született, minden súlycsoportban orosz versenyzők állhattak a dobogó mindárom fokára.

Schmidt Péter

 

 

-70 kg :

Image

I. Matsuda Kazuya (Japán, 25, 170cm, 69kg)

II. Emil Jafahov (Oroszország, 20, 173cm, 70kg)

III. Zatikyan Edgar (Oroszország, IFK)

IV. Alakayev Rustam (Oroszország)

 

 

-80 kg

Image

I. Abdurashidov Shamsudin (Oroszország, 20, 175cm, 78kg)

II. Samedov Rashim (Oroszország, 20, 178cm, 78kg)

III. Lagutin Roman (Oroszország)

IV. Alakayev Rustam (Oroszország)

 

 

+80 kg

Image

I. Osipov Sergey (Oroszország, 27, 181cm, 90kg)

II. Melyuk Sergey (Oroszország, 24, 187cm, 95kg)

III. Gastashev Timur (Oroszország)

IV. Fujii Yusuke (Japán)

 

Különdíjak:

Legtechnikásabb versenyző: Gastashev Timur

Legharcosabb versenyző: Fujii Yusuke

Legjobb törő: Melyuk Sergey (29 deszka)

 

Image

Shihan Hatsuo Royama, a Kyokushin-kan világszervezet elnöke

 

Image

A sztáredző,shihan Tsuyoshi Hiroshige a szervezet alelnöke

Related posts