Marhatekercs
- 400g fartő vékonyra vágva
- 70g zöldbab
- egy kisebb szál sárgarépa
- só
- bors
- szezámolaj
- keményítő
- olaj a sütéshez
- 6 kanál szójaszósz
- 2 kanál mirin
- 4 kanál cukor
- 2 kanál szaké
- 1,5dl dasi
- 2 nagyobb fej édesburgonya
Keverj össze egy kis tálban a 4 kanál szójaszószt, a mirint, 2 kanál cukrot és a szakét. Pácold benne fél óráig a marhaszeleteket.
Darabold fel a zöldbabot, hámozd meg a répát és vágd gyufaszál nagyságúra. Mindkettőt dobd két percre forró vízbe, majd csepegtesd le.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat és pirítsd meg benne a zöldséget. Tedd félre, hagyd kihűlni.
Az édesburgonyát pucold meg, vágd falatnyi kockákra. A dasit, 2 kanál cukrot és 2 kanál szójaszószt forrald fel, tedd bele az édesburgonyát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd puhára.
A hússzeleteket hintsd meg a keményítővel, szedj rájuk egy rész zöldséget, egy rész burgonyát, majd tekerd fel. A hustekercseket beolajozott tepsiben 250 fokos sütőben süsd 10-12 percig, amíg megpirul. Tedd a tepsibe a megmaradt zöldséget és édesburgonyát, és süsd további 5 percig.
A tekercseket vágd falatnyi karikákra, a többi zöldséggel díszítheted.