Marha brokkolival, fokhagymaszósszal
- 250g vesepecsenye vagy más, tetszőleges hús
csipetnyi fehérbors
500g brokkoli
1 kanál kukoricakeményítő
1 kanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 dl csirkeleves
1 kanál olaj
6 gerezd fokhagyma zúzva
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
2 kanál babpaszta
250g bambuszrügy
2 csésze főtt rizs
A húsból vágd ki az ínas részt. Vágd szálirányban 5 centis csíkokra. Sózd-borsozd meg. A bokkolit tedd egy lábosba, amiben 3 centi forró víz van. Tedd rá a fedőt, és főzd 2 percig. Ezután öntsd ki egy szűrőbe és helyezd azonnal hideg vízbe. Tedd a brokkolit félre.
Keverd el a kukoricakeményítőt a szójaszósszal, a szezámolajjal és a csirkelevessel.
Egy serpenyőben hirelen süsd meg a húst egy kevés olajon. Nagyjából 2 perc alatt megbarnul, akkor fordítsd meg.
Szedd ki a húst a serpenyőből, dobd bele a fokhagymát és a gyömbért. Tedd bele a bambuszrügyet, majd fél perc múlva a brokkolit. Nagy lángon pirítsd egy-két percig, add hozzá a húst és öntsd rá a csirkeleves keveréket (előtte keverd fel a leülepedett keményítőt).
Forró rizzsel tálald.