Mandarin-sütemény
Amilyen sznob a neve, olyan könny? elkészíteni…
- 2 csésze liszt
- 1,5 dl forró víz
- 2 kanál szezámolaj
.
öntsd egy tálba a lisztet, majd kisebb adagokban öntsd rá a forró vizet. Közben ev?pálcikával vagy villával folyamatosan kevergesd. Belisztezett deszkán gyúrd, amíg finom tésztát nem kapsz. Fedd leés hagyd állni fél órán át. Ezután nyújtsd hosszú hengerré, amit vágj 16 egyenl? részre. Minden darabot formázz gömbbé, majd egy kicsit nyomkodd laposra. A tetejüket kend meg szezámolajjal. Az olajos oldaluknál fogva ragassz össze két-két gombócot. Ezután sodord ki 15-16 centis palacsintákká ?ket. A már kinyújtott lapokra teríts nedves, tiszta konyharuhát, hogy ne száradjanak ki. Tapadásmentes serpeny?ben, közepes lángon süsd meg mindkét oldalát, amíg világosbarna leszés buborékok jelennek meg a felszínén. Forrón tálald.
.