Két recept Valentin-napra
Japánban Valentin-napkor csak a lányok ajándékozzák meg a fiúkat. A legelterjedtebb ajándék a kézzel készített csoki, illetve valamilyen csokis édesség. Két japán receptet ajánlunk, melyeket holnap a teljesen kezd?k is könnyen el tudnak készíteni.
Csokis mandula (?????????)
https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/csokismandula.jpg width=”215″ height=”166″ />
Hozzávalók (kb. 30 darabra)
egész mandula (50 g)
kristálycukor (15 g)
víz (egy kiskanál)
csoki (70 g)
kakaópor (megfelel? mennyiség)
Elkészítés:
1……… Egy tepsit süt?papírral kibélelünk és rátesszük a mandulákat, majd a süt?be rakjuk. A süt?t 150 fokra állítjuk. Ha felmelegedett 150 fokra, lezárjuk a gázt és a mandulát még öt percig benthagyjuk a süt?ben. Ezután kivesszük és hagyjuk kih?lni. A süt?papírt a tepsiben hagyjuk, mert még használni fogjuk. A csokit felaprítjuk.
2……… Egy lábosba beleöntjük a kristálycukrot és a vizet, majd alacsony lángon felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a mandulát és összekeverjük.
3……… A felszínen kicsapódik a cukor, tovább keverjük, hogy le ne égjen. Ha karamellizálódott a cukor, a mandulákat szétválasztva a süt?papírra tesszük.
4……… Felolvasztjuk a csokit, a mandulákat egy kis edénybe tesszük és a csokit 3 kanálnyi adagonként hozzáadjuk és gyorsan összekeverjük. A kis edényt egy nagyobb, hideg vízzel teli edénybe tesszük, hogy hamarabb megszilárduljon a mandulán a csoki.
5……… Egy zacskóba két nagykanálnyi kakaóport öntünk és beleteszünk egy adag mandulát. Összerázzuk és kész!
https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/isidatami.jpg width=”205″ height=”140″ />
Hozzávalók (20 darabhoz):
tejcsoki (200 g)
f?z?tejszín (2 dl)
csokilik?r (2 nagykanál)
kakaó, porcukor (megfelel? mennyiség (=amennyi kell:))
Elkészítés:
1……… Felaprítjuk a csokit. Felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk a csokihoz és felolvasztjuk azt. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lik?rt. Alufóliával kibélelünk egy lapos edényt és szétterítjük a masszát. H?t?be tesszük.
2……… Ha kih?lt, ráteszünk egy réteg alufóliát és úgy kinyújtjuk, hogy 1 cm vastagságú legyen. Ezután 3-szor 3-as kockákra vágjukés kakaóporba vagy porcukorba megforgatjuk ?ket.
Forrás: http://www.eonet.ne.jp/~homemade/2gatu.htm#tyokore-toke-ki