Kantoni töltött tofu

  • 1 kocka tofu
  • 2 kanál salátaolaj
  • 1 csésze csirkelé
  • 2 kanál osztrigaszósz
  • fél kanál kukoricakeményítő 1 kanál vízben elkeverve
  • 1 szál zöldhagyma
  • petrezselyem a díszítéshez

a töltelékhez:

  • 1 kanál rákpaszta vagy darált sonka
  • 2 kanál sült hal apróra vágva
  • 2 kanál darált sertés- vagy marhahús, kevés olajon megsütve
  • 1 teáskanál apróra vágott zöldhagymaszár
  • 1 kanál rizsbor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál kukoricakeményítő

A tofuból préselj ki minden vizet (tegyél rá egy papírtörölközőt vagy tiszta konyharuhát, és helyezz rá egy nagyobb súlyt 30-60 percre). Ezután a legnagyobb téglalappal párhuzamosan vágd 2-4 szeletre (a tofu vastagságától függően; olyan vastag szeleteket vágj, hogy bele tudd tölteni a tölteléket). A szeleteket előbb vágd ketté, majd az átlók mentén csinálj belőlük 8 háromszöget. A háromszögekbe a leghosszabb oldaluknál vágj egy kis zsebet. A töltelék hozzávalóit alaposan keverd el, majd tegyél minden zsebbe egy keveset.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, és süsd meg benne a tofu háromszögeket. A töltelékes oldalukkal lefelé süsd meg őket. 2-3 perc alatt aranybarnára sülnek. Ekkor öntsd le az olaj nagyját, majd add hozzá a csirkelevest. Forrald fel és 5 percig alacsony lángon párold. Ezután a tofut vedd ki egy tányérra és tartsd melegen.
A serpenyőben maradt léhez add hozzá az osztrigaszószt és a zöldhagymát, majd az egészet öntsd tálaláskor a tofura. Forró rizzsel tálald. A petrezselyemmel díszítsd.

Kapcsolódó bejegyzések