Jól sikerült a junior válogatott tábor

A kyokushin junior válogatott nemrégen Nagykőrösön edzőtáborozott. A napi két edzésen csoportbontásokban dolgoztak. Az edzéseken részt vett néhány felnőtt versenyző is: a világ legeredményesebb hölgy versenyzője, Szövetes Veronika, és a kiváló férfi küzdő, Jarábik Zsolt. Végigdolgozta a tábort Mezősi Marina, Bartók Júlia és Ábrahám Edit is.

Image

50 junior versenyző jelent meg a táborban. Nagyon sokat foglalkoztak a technikák csiszolásával és a küzdelemre való felkészítéssel. A csoportokat sensei Bencze Antal, sensei Tóth Tibor, sempai Polyák József, sempai Jarábik László és sempai Stefanovics József irányította. Boldizsár Zsolt, aki már évek óta a csapat boksztrénere végig javította a versenyzők kézmunkáját.

Több szermunkás tréningre is sor került. Volt zsáktréning, pajzson is gyakoroltak, valamint pontkesztyűvel edzettek. Nagyon sok irányított küzdelemre került sor, különféle technikai és taktikai feladatokkal. Megkapták a versenyzők az első impulzusokat, hogy milyen irányba is kell továbbmenniük, hogyan kell készülniük a jövőben egy sikeres magyar szereplés érdekében. Sensei Bencze elmondta, hogy nagy lehetőség a magyar kyo számára, hogy minden súlycsoportban indíthatunk egy plusz főt. Ugyanakkor senkit sem engednek küzdőtérre, aki nem végzi el a kiírt munkát, sőt azok kikerülnek a válogatott keretből. Ellenben aki elvégzi a megfelelő minőségű és mennyiségű edzéseket (minimum heti 5 tréning a junioroknál), az minden bizonnyal nagyon sokat fog fejlődni a következő egy évben.

Related posts