Japán spenótleves garnélával

  • 4 közepes vagy nagyobb garnéla
  • egy púpozott evőkanál keményítő
  • 50g friss spenótlevél (fagyasztott spenót nem jó)
  • 1 l dasi
  • kevés citromhéj, hosszű vékony csíkokra vágva

 

A garnélák páncélját távolítsd el, de a farkát hagyd rajta. A rák hátán futó eret egy kis vágással távolítsd el, majd mosd meg a rákokat. A rák háta közepén hosszában vágj egy nyílást, majd fordítsd ki a garnélát és a farkát szúrd át a hátán nyitott résen. Az így kapott „rákvirágot” sózd meg, hintsd meg keményítővel, és dobd 2 percre forró sós vízbe. Ha megfőtt, egy papírtörlőn csepegtesd le.

A spenótot alaposan mosd meg és az előbb használt vízben főzd két percig. Amint kicsit megpuhult, rakd át egy hideg vizes lábasba (így megmarad az eredeti állaga és színe). A leveleket csepegtesd le, majd fektesd egy makiszura (bambuszszőnyegre). Tekerd fel, mintha csak makit készítenél, így facsarva ki a spenótból a vizet. Tekerd ki a makiszut, és a leveleket vágd 5 centis darabokra.

A levesescsészékbe tegyél egy kevés spenótot. 1 darab garnélát, és merj rájuk forró dasit. Minden csésze tetejére hints egy kevés citromhéjat. Forrón tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Related posts