Japán karácsonyi torta
Japánban a karácsony elengedhetetlen kelléke a karácsonyi torta, a leggyakoribb a tejszínes-epres piskolótatorta. Most bemutatjuk a receptet, így még van id?tök meggondolni, japánosan ünneplitek-e a karácsonyt.:)
https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/karitorta.jpg />
A „Cook with Dog” az egyik legnépszer?bb és legjobb recepteket bemutató videósorozat a Youtube-on.
Természetesen van karácsonyi tortás része:
{youtube}LmLkPBut8nI{/youtube}
A következ? receptet japánul eredetiben itt olvashatjátok:
http://cookpad.com/recipe/148227
Hozzávalók (20 cm-es köralakú)
A piskótához:
tojás . . . . . . . . 5 db
liszt . . . . . . . . . 140 gramm
cukor . . . . . . . .60 cc
salátaolaj . . . . 1 ev?kanál
vaníliaesszencia . . . . megfelel? mennyiség?
A krémhez:
tejszín . . . .2 doboz
cukor . . . . . . . .40-45 gramm
vaníliaesszencia . . . . megfelel? mennyiség?
A sziruphoz:
cukor . . . . . . .2 ev?kanál
víz . . . . . . . . .4 ev?kanál
eper . . . . . . . 1 csomag
barackkonzerv . 1 konzerv
1. A tojást szobah?mérséklet?vé tesszük. A lisztet kétszer megkeverjük. A szirupot h?álló edénybe tesszük, a mikróban egy percig melegítjük, majd összekeverjük.
2. A süt?t el?melegítjük 180 fokra. A tortaformába süt?papírt terítünk. Egy serpeny?be vizet öntünk, hogy a serpeny? magasságának feléig érjen, felforraljuk, majd lezárjuk a tüzet.
3. Összekeverjük a tojást, a serpeny? fölé téve egyszerre hozzáadjuk a cukrot, majd a kézimixer segítségével alacsony fokozaton felolvasztjuk a cukrot.
4. Amint eléri a testh?mérsékletet, levesszük a serpeny?r?l és a g?zr?l, és nagy fokozaton keverjük a mixerrel. Akkor jó a tészta, ha masnialakot tudunk a tetejére írni úgy, hogy nem süllyed el rögtön.
5. Ismét alacsony fokozaton 3 percig keverjük a mixerrel.
6. A 3-masba tesszük a liszt felét, majd egy spatulával / fakanállal összekeverjük a tésztát, de nem össze-vissza, hanem úgy, hogy mindig az aljáról emeljük fel.
7. Hozzáadjuk a maradék lisztet és ismét keverjük. Az edényt is forgatjuk, és úgy keverjük, mintha egy no-hiraganát írnánk.
8. A tejet, salátaolajat és vaníliaport hozzáadjuk és jól összekeverjük.
9. Betesszük a 180 fokos süt?be 35 percre. Ha beleszúrunk egy bambusznyársat és nem marad semmi rajta, akkor jó a tészta.
10. Ha kész, kiborítjuk egy tálra. Hagyjuk kih?lni.
11. Ha kih?lt, két részre vágjuk. Az alját megkenjük a sziruppal, tejszínnel, megtöltjük eperrel és konzerv barackkal..
12. Rátesszük a tetejét, az egészet bekenjük a krémmel. Ha idáig kész, betesszük a h?t?be és karácsony napján dekoráljuk.