Japán karácsonyi torta

Japánban a karácsony elengedhetetlen kelléke a karácsonyi torta, a leggyakoribb a tejszínes-epres piskolótatorta. Most bemutatjuk a receptet, így még van id?tök meggondolni, japánosan ünneplitek-e a karácsonyt.:)

https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/karitorta.jpg />

A „Cook with Dog” az egyik legnépszer?bb és legjobb recepteket bemutató videósorozat a Youtube-on.

Természetesen van karácsonyi tortás része:

{youtube}LmLkPBut8nI{/youtube}

 

A következ? receptet japánul eredetiben itt olvashatjátok:

http://cookpad.com/recipe/148227

Hozzávalók (20 cm-es köralakú)

A piskótához:

tojás . . . . . . . . 5 db

liszt . . . . . . . . . 140 gramm

cukor . . . . . . . .60 cc

salátaolaj . . . . 1 ev?kanál

vaníliaesszencia . . . . megfelel? mennyiség?

A krémhez:

tejszín . . . .2 doboz

cukor . . . . . . . .40-45 gramm

vaníliaesszencia . . . . megfelel? mennyiség?

A sziruphoz:

cukor . . . . . . .2 ev?kanál

víz . . . . . . . . .4 ev?kanál

eper . . . . . . . 1 csomag

barackkonzerv . 1 konzerv

1. A tojást szobah?mérséklet?vé tesszük. A lisztet kétszer megkeverjük. A szirupot h?álló edénybe tesszük, a mikróban egy percig melegítjük, majd összekeverjük.

2. A süt?t el?melegítjük 180 fokra. A tortaformába süt?papírt terítünk. Egy serpeny?be vizet öntünk, hogy a serpeny? magasságának feléig érjen, felforraljuk, majd lezárjuk a tüzet.

3. Összekeverjük a tojást, a serpeny? fölé téve egyszerre hozzáadjuk a cukrot, majd a kézimixer segítségével alacsony fokozaton felolvasztjuk a cukrot.

4. Amint eléri a testh?mérsékletet, levesszük a serpeny?r?l és a g?zr?l, és nagy fokozaton keverjük a mixerrel. Akkor jó a tészta, ha masnialakot tudunk a tetejére írni úgy, hogy nem süllyed el rögtön.

5. Ismét alacsony fokozaton 3 percig keverjük a mixerrel.

6. A 3-masba tesszük a liszt felét, majd egy spatulával / fakanállal összekeverjük a tésztát, de nem össze-vissza, hanem úgy, hogy mindig az aljáról emeljük fel.

7. Hozzáadjuk a maradék lisztet és ismét keverjük. Az edényt is forgatjuk, és úgy keverjük, mintha egy no-hiraganát írnánk.

8. A tejet, salátaolajat és vaníliaport hozzáadjuk és jól összekeverjük.

9. Betesszük a 180 fokos süt?be 35 percre. Ha beleszúrunk egy bambusznyársat és nem marad semmi rajta, akkor jó a tészta.

10. Ha kész, kiborítjuk egy tálra. Hagyjuk kih?lni.

11. Ha kih?lt, két részre vágjuk. Az alját megkenjük a sziruppal, tejszínnel, megtöltjük eperrel és konzerv barackkal..

12. Rátesszük a tetejét, az egészet bekenjük a krémmel. Ha idáig kész, betesszük a h?t?be és karácsony napján dekoráljuk.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Kommentelj