Jakitori domburi variáció
- 6 darab fél csirkemell
- 3-4 kanál szójaszósz
- 3 kanál mirin vagy szaké
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 kanál olaj
- 4 dl víz
- 2 kanál cukor
- 2 zöldhagyma ferdén, fél centi csíkokra vágva
- 3 csésze forró rizs
A jakitori szószt általában szárnyasokhoz használják, és előnye, hogy nincs szükség pácolási időre. A „domburi” pedig azt jelenti, hogy az ételt rizsen tálalják.
A csirkehúsról távolítsd el a bőrt és a csontokat. Keverd össze a szójaszószt, mirint, gyömbért és fokhagymát, és az egészet öntsd a csirkére. A hűtőben pácold egy órán keresztül. Ezután csepegtesd le, de ne öntsd ki a páclevet.
Kevés olajon süsd meg mindkét oldalát a húsnak, összesen kb. 15 percig. Melegítsd fel a vizet, tedd bele a cukrot és a páclevet; forrald fel az egészet. Szórd bele a hagymát.
A hússzeleteket vágd ferdén 6 szeletre. Egy levesestálkában helyezd a hat szeletet forró rizsre, és kanalazz rá a hagymás léből.