Izgalmas K-1 és MMA mérkőzések az év utolsó napján

A hagyományoknak megfelelően az esztendő utolsó napján ismételten megrendezésre kerül Oszakában a „Dynamite” névre elkeresztelt K-1 rendezvény. Ez egyfajta zárógálája az ez évi versenysorozatnak.

ImageAlig ocsúdott fel a nagyérdemű a World Grand Prix döntőjének eseményeiből és máris újra izgulhat kedvenceiért. A gálán K-1 szuperfightok és MMA küzdelmek egyaránt láthatóak lesznek és nem lehet azt állítani, hogy nem akarnak elkényeztetni bennünket a szervezők.

Például itt van rögtön a Peter Aerts vs. Jerome Le Banner visszavágó. Le Bannert biztosan fűti a bizonyítás újbóli lehetősége, úgyhogy nem kell aggódnunk, minden bizonnyal parázs csata várható. Vagy a Musashi vs. Bob Sapp mérkőzés: képes lesz-e Musashi higgadtan küzdeni és kivárni a megfelelő pillanatokat a fekete óriás ellen? Ők

ketten egyébként most találkoznak először egymással. Vajon a Sappért a végsőkig bolonduló japánok most kinek szurkolni majd?

A nap csúcsmérkőzése azonban kétségtelenül az idei bajnok, Semmy Schilt és a 40 éves világsztár, Ernesto Hoost között zajlik majd. Schilt megállíthatatlan volt ebben az esztendőben, száz százalékos teljesítményt nyújtott. Ráadásul az idei nyolc mérkőzéséből hatot kiütéssel nyert meg. A négyszeres világbajnok Hoostról viszont nem lehet tudni, hogy milyen formában van. Utolsó mérkőzését még a múlt eszetndőben vívta, Remy Bonjarsky ellen és bár a bírói döntést a legtöbben megkérdőjelezték, az

mindenesetre tény, hogy Hoost vesztesként hagyta el a ringet. Egy év hosszú idő és az ellenfél élete csúcsformájában van.

Mix szabályrendszerben mérkőzik egymással Akebono és Bobby Ologun. Újra mérkőzik a brazil jiu-jitsu legenda, Royce Gracie is, méghozzá Yoshihiro Akiyama ellen és középsúlyú vb döntőt vív egymással Genki Sudo és Norifumi „Kid” Yamamoto.

Schmidt Péter

Related posts