Információk az Amamin rendezett Shinkyokushin bajnokságról

A versenynek 216 indulója volt. A nagy létszám az utánpótlás versenynek volt köszönhető. Női versenyt is rendeztek. A férfiaknál abszolút kategória volt, 42-en léptek tatamira.

Image

Kenta Mori

Shingo barátunk magabiztosan vette az akadályokat (3 kiváló győzelmet produkált!), egészen a legjobb 8-ig, ahol Mori Kenta középsúlyú japán bajnok volt az ellenfele, és Midori shihan tanítványa. A küzdelem folyamatosan Shingo enyhe fölényével telt, de ez minden esetben döntetlen eredményt hozott csak, míg a 7. perc után, könnyebb testsúllyal Mori Kenta (V.B. Jarábik László) ment tovább. Az elődöntőbe a másik ágon Sakamoto Shinji jutott, de alul maradt Mori Kentával szemben. Mori a döntőben Hirayama Riuutaorut múlta felül, aki a négybe Watanabe Taishi (V.B. Jarábik Zsolt) keresztül jutott, aki végül 4. lett, hisz a 3. helyért zajló küzdelemben Sakamoto legyőzte.

Image

A bolgár Popov végül nem indult a versenyen, a nevezésekkel és meghívásokkal ellentétben. Az afrikai Solli Sokko – a V.B.-n Tsukamoto ellen produkált maradandót, és azóta nagyon népszerű Japánban – végül kénytelen volt megállni a dobogó előtt, ahol Watanabe Taishi volt számára „feldolgozhatatlan élmény”.

1. Mori Kenta
2. Hirayama Ryuutarou
3. Sakamoto Shinji
4. Watanabe Taishi
5. Shingo  

Related posts