Indiai burgonyasaláta curryvel
- 500 g kerek, kis méret? salátaburgonya
- 2 kanál olaj
- fél csésze kesudió
- fél hagyma apró kockára vágva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 4 teáskanál currypor
- 1 teáskanál ?rölt koriander
- csipetnyi só
- 3 kanál víz
- 2 natúr joghurt
- két kanál apróra vágott korianderzöld
A burgonyát hámozd meg, vágd ketté. Az olajon pirítsd meg egy nagy serpeny?ben a kesudiót. Ha megparnult a felszíne, tedd félre. A maradék olajon pirítsd meg a hagymát, gyömbértés fokhagymát. Keverd hozzá a curryt, az ?rölt koriandertés a sót. Add hozzá a burgonyát, öntsd rá a vizetés a joghurtotés alacsony lángon párold puhára. (20-25 perc) Ha a víz elpárolog, kanalanként pótold. A végén keverd hozzá a kesudiótés a zöld koriandert. Szobah?mérékleten tálald.