Imo-jókan
.
https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/070123-imo-jookan.gif” width=”280″ height=”240″ align=”middle” hspace=”6″ alt=”Image” title=”Image” border=”0″ />.
.
- 250gédesburgonya
- 40g cukor
- 1 teáskanál agar-agar
- csipetnyi só
Azédesburgonyát hámozd megés vágd 3 centis kockákra. áztasd 15 percre
hideg vízbe, majd töröld szárazra. Ezután egy fedett edényben tedd a
mikrohullámú süt?be 4 percre, majd törd össze, mintha krumplipürét
készítenél.
Két deci vízbe tegyél egy csipetnyi sót, a cukrot, az agar-agartés
melegítsd fel. Még miel?tt felforr, tedd bele a szétnyomkodott
édesburgonyát. Alacsony lángon forrald fel, majd vedd le a t?zr?l.
A h?lést gyorsíthatod, ha az edényt egy nagyobb, hideg vízzel teli
edénybe teszedés óvatosan kevergeted egy fakanállal. Merd egy
szögletes, lapos, nagyobb edénybe. Amint kih?ltés megdermedt, vágj
bel?le takaros kockákat.