Húsgombócleves tofuval

  • 1 liter dasi (2 zacskó instant dasipor 1 liter langyos vízben elkeverve)
  • 100g jégcsapretek
  • 4 fej shiitake vagy más gomba
  • 2 kanál szaké
  • 2 kanál szójaszósz
  • csipetnyi só, bors
  • 6 darab cukorborsó
  • 2 kanál olaj

  • 1 kocka kemény tofu
  • 1 szál újhagyma
  • 100g darált sertéshús
  • csipetnyi só
  • 1 kanál szaké
  • 2 teáskanál kukoricakeményít?

Az újhagymát vágd apróra. Egy tálban keverd el a tofut, a hagymát, a
darált húst, a szakét, keményít?tés a tojásokat. Az egészet keverd
össze alaposan (egy villával törd szét a tofut, vagy morzsold szét a
kezeddel).

A gomba szárát vágd ki, a kalapját vágd csíkokra. A cukorborsót dobd
fél percre forró vízbe, majd öblítsd le hideggel. Vágd vékony csíkokra.

Egy serpeny?ben hevíts fel két kanál olajatés pirítsd meg benne az öt
centi hosszú, vékony csíkokra vágott jégcsapretketés a gombát. öntsd
hozzá a dasit, forrald fel, majd alacsony lángon párold tovább.

A tofus masszából formázz kis gombócokatés add a leveshez. 3-4 percig f?zd, majd add hozzá a maradék hozzávalót. Forrón tálald.

Related posts

Kommentelj