Hungarian Open – Nyíregyháza + 80 kg

Az eredetileg meghirdetett 90 és +90 kg helyett összevonták a súlycsoportot a helyszínen, mert a 90 kg-ban 9 fő, míg a +90 kg-ban mindössze 3 fő jelent meg az orvosi vizsgálaton. Mivel 4 fő alatt nem rendeznek magyar bajnokságot, így, hogy megmaradjon a 3 fő lehetősége is a versenyzésre, összevonták a nehézsúlyt és a szupernehézsúlyt.

Az első bemérkőző Stefanovics József (Martfű) volt, aki 2 héttel a verseny előtt még a ringben bizonyított. Ellenfele, Szőnyi Lajos már a tavalyi +90 kg-ban bizonyított. A küzdelemben Szőnyi kezdeményezett, míg Stefanovics elmozgott, vigyázott a kesztyűs felkészülés alatt kiújult combsérülésére. Miután Stefi combra többször, kontrákból megfogta a debreceni versenyzőt, és ezzel odaterelte a figyelmét, a küzdelem felénél egy ushiro mawashi gerivel (fordulós köríves fejrúgás) a nap legnagyobb K.O.-ját produkálta.

A másik bemérkőző pár a fiatal Nagy Tamás (Eger) és Orehovszki Csaba (Stabilitás) volt. Nagy sokat fogott, amiért többször figyelmeztették, de nem bírta jelentős tömegbéli fölényét (20 kg) kamatoztatni, és a végig irányító Orehovszki aktívabb küzdelmet produkálva, elsősorban ütéseket használva biztos győzelmet aratott, bírói döntéssel.

A törés Stefanovicsnak sikerült a legjobban – 14 deszka. A négybe jutásért Török Dániel, aki szintén Super Fightban mérkőzött még – 2 héttel a kyokushin verseny előtt – egy kevésbé tapasztalt szlovák versenyzővel szemben lépett tatamira. Dani komoly vírusos betegséggel bajlódott a verseny hetében. Igen hamar befejezhette volna a küzdelmet, de az utasítása az volt, hogy mozogjon, melegedjen be, kicsit rázódjon bele a versenybe. Azonban másfél percnél egy brazil mawashi geri a szlovák fiú orrát és szemét rúgta el, így Dani könnyedén jutott a legjobb nyolcba.

Orehovszki Csaba a rendkívül rutinos Demeter Zsolttal mérte össze erejét. A küzdelem elég kiegyenlítetten folyt, néhol fogásokkal, heves összeugrásokkal. Az első küzdőidő felénél egy kemény combrúgás Dömétől Csaba térdén landolt oldalról, aminek következtében nem tudta folytatni a küzdelmet. Így Döme jutott a négybe.

A felnőttek között debütáló Tréki Tamás (Debrecen) végig nagy darabszámot produkált, és egy dominánsan kissúlyos erőállóképességi küzdelmet bemutatva múlta felül székesfehérvári ellenfelét. De meg kellett állnia Fülöp Roland (Jászberény) nagyobb rutinja előtt, aki 3 perc alatt bírói döntéssel győzte le debreceni ellenfelét. Török Dániel a rutinos Polacsek Zoltánnal küzdött, ahol Pola igyekezett végig közel maradni, és nem hagyni Danit, használni hosszabb végtagjait. Ez az első küzdőidőben jól is sikerült, küzdelmük döntetlen volt. Azonban a hosszabbításra már elfáradt Polacsek Zoli a 30 kg-mal nehezebb ellenféllel szemben, Dani egyre többször tudott távolságot nyerni, így a hosszabbítás végén bírói döntéssel ő jutott tovább.

Stefanovics József a következő küzdelemben többet váltva a távolságot küzdött, bár többször bent maradt, talán mert ez a budapesti ellenfél nem volt annyira erős. Magabiztosan hozta a küzdelmet, ahol a K.O. végig a levegőben lógott.

Fülöp Roland sehogy sem találta Török Dani ellenszerét, nem tudta kompenzálni a magasság-, súly- és rutinbéli fölényt, ráadásul Dani térdrúgása is fejbe találta, így meg kellett elégednie a bronzéremmel.

A másik ágon várt nagy csata Demeter Zsolt és Stefanovics József között elmaradt, mert 1,5 perc után Stefanovics korábban beszakadt combizma begörcsölt és megsérült, így nem tudta folytatni a küzdelmet. Demeter Zsolt és Török Dániel döntőjére Döme könyéksérülése miatt nem kerülhetett sor, így a +80 kg-ot mondhatni simán nyerte Török Dániel, akire Európa-bajnokság majd világkupa vár.

Related posts