Hungarian Open Nyíregyháza 02.12. – további eredmények

Női küzdelmek

A hölgyeknél a legkönnyebb súlyban (55 kg) 8 induló volt. A két legesélyesebb: Mezősi Marina (Fight- Nyíregyháza) és Bartók Júlia (Fight- Nyíregyháza) biztosan vette az első akadályokat. Nem úgy a címvédő Balogh Mária, aki könnyebb testsúllyal, hosszabbítások után kikapott Nemes Évától. Akit Marina búcsúztatott, aki előtte első ellenfelét gyomor ütéssel (wazari – fél pont) múlta felül.

Julcsi egy bírói döntéssel győzött 3 perc után Vad Krisztina (Champions) ellen, majd comb K.O.-val verte következő ellenfelét. A fináléban a két lány nagy csatát vívott. Ez nem volt könnyű, hisz együtt edzenek, illetve már a tavalyi esztendőben két finálét is egymás ellen vívtak meg, változó sikerrel. Most bírói döntéssel Marinának sikerült győzni, hosszabbítások után. Marina a verseny folyamán végig nagyszerű formát mutatott. Feltehetően ők ketten utaznak az Európa-bajnokságra, hisz mindketten magabiztosan uralták a súlycsoportot.

65 kg

Szintén 8 hölgy indult a középsúlyban is. Végig magabiztosan versenyzett a két esélyes – a tavalyi finalisták -: Tóth Ivett (Martfű) és Ábrahám Edit (Nagykőrös). Igazából Simon Orsolya szereplése volt még kérdéses, hisz a többszörös junior bajnok jó felnőtt karriert indított, de egy bokaműtét után ki kellett hagynia. Most tért vissza a küzdőpástra. Tóth Ivett az első küzdelmét hosszabbítás után, bírói döntéssel nyerte, majd jött a „visszatérő” Simon Orsolya, aki egy szép fej K.O.-val nyerte az első küzdelmét.

A két lány 9 percet küzdött, végigment minden hosszabbítás. Végül a bírók 4-1 arányban a címvédőt látták jobbnak.

Ábrahám Edit is egy gyomor K.O.-val mutatkozott be, majd Tanács Tímeát verte bírói döntéssel. Tehát ismét a tavalyi versenyzők jutottak a fináléba, de most nem került sor küzdelemre, mert Ivett nem tudott kiállni kézsérülése miatt, így megfordult a tavalyi eredmény, és Edit lett a Magyar Bajnok. Minden bizonnyal a két lány lesz az E.B. utazó, és remélhetőleg Ivett keze rendbe jön addig.

+65 kg

A nehézsúlyban 4 küzdő vetélkedett, ami nem nagy létszám, de figyelembe véve azt, hogy sajnos tavaly nem is tudták megrendezni a kategóriát, ennek is örült a válogatott vezetése. Kevés lány van ebben a súlycsoportban, és ráadásul nem szívesen lépnek tatamira Szövetes Veronika (Nagykőrös) ellen, aki a világ legeredményesebb női küzdője. Most sem alakult másképpen, hisz Vera magabiztosan utasította maga mögé a lányokat. Zatykó Zitát (Szeged) hosszabbítás után bírói döntéssel győzte le, majd szintén bírói döntéssel győzte le – 3 perc után – Kruliczki Adriennt (Stabilitás).

A fináléban először gyomorra (kézzel) majd combra fogta meg Demeter Mónikát (Jászberény), aki ezüstérmes lett. Zatykó Zitát súllyal, Adriennt pedig bírói döntéssel győzte le, és mivel Zita is felülmúlta Adriennt, így ővé lett a bronzérem. Talán Vera mellé a fiatal Demeter Mónikát viszik az Európa-bajnokságra.

 

Related posts