Ghibli mese készül DS-re

Manapság kevés animerajongónak kell bemutatni Totorót, Chihirot vagy a Vándorló Palotát. A Ghibli Stúdió nem csak új sikermozikat akar készíteni, hanem készül betörni a játékiparba is, így nemsokára már konzoljainkon is találkozhatunk kedvenceinkkel.

Nem, természetesen nem bőrlehúzásról van szó. A Ghibli Stúdió valójában szeretné átültetni a Hayao Miyazaki filmekre jellemző magával ragadó történetmondást, a grafikát és az egyedire formált karaktereket a Nintendo DS-re. A tervezők már közös projektet is indítottak a Level-5 játékstúdióval (részben az ő érdemük a Professor Layton játéksorozat is), és előreláthatólag a ,,Ninokuni”-ra keresztelt játék már karácsonyra a kezünkben lehet majd a rákövetkező évben a Sony Playstation 3-ra is kiadják a szoftvert.

A Ninokuni játék történetében egy Olivér nevű kisfiú kalandjait fogjuk végigkövetni, a Ghibli mesékre jellemző fantasy, történelmi elemekkel teli környezetben. A játékkazettához járni fog egy 352 oldalas varázskönyv is, tele azokkal a varázslatokkal, amik segítenek majd Olivérnek megküzdeni rosszakaróival és, hogy végül visszahozhassa halott édesanyját az életbe.

A Level-5 stúdió elnöke, Akihiro Hino elmondása szerint a Ninokuni minden korosztály számára élvezhetővé kívánják tenni, hiszen a Ghibli mesék rajongótáborában egyaránt találhatunk kisgyerekeket és nagyszülőket. A játék, a varázskönyvvel együtt előreláthatólag 75 dollárnak megfelelő jenbe fog kerülni Japánban.

Related posts

Kommentelj