Esélylatolgatás – Tyson a K-1-ben

Az ex-világbajnok folyamatosan képes a médiát foglalkoztatni. Mindig felreppen róla valamilyen hír. Most úgy tűnik, hogy az edzései nagyon jól haladnak, és menedzsmentje szerint még jobb formában van, mint gondolták volna. Éppen ezért elképzelhető, hogy megváltozik az ellenfél személye. Korábban arról számoltunk be, hogy a következő összecsapásán Kevin McBride ellen lép szóritóba, ám most elképzelhető, hogy Danny Williems lesz az ellenfél. Ami biztosnak tűnik, hogy Tyson visszatérése július 30-án lesz.
Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy érvényes szerződése van Mike-nak a K-1 vezetőségével, így lehet, hogy még az ősszel a „Királyok királyai” közt is bemutatkozik. Lehetséges ellenfélként Ray Sefo-t, ill. Jerome Le Bannert jelölték meg.

Mint már írtuk, Mike Tysonnak, érvényes szerződése van a K-1 versenyrendszerrel, ami egyébként Ishi san adóbotránya óta a Sony kezében van.
A legvalószínűbb ellenfélnek az új-zélandi Ray Sefót jelölték meg. Sefónak box múltja van, valamint némi kick-box tapasztalata. Itt legnagyobb gyengéi feltehetően nem okoznak gondot. Hisz most nem lesz baj azzal, hogy alacsony, mert Tyson sem magas. Illetve általában a combosokat nem bírja hosszú távon, de feltehetően ebben nem lesz veszélyes az „öklész” Tyson. Viszont erényei sem valószínű, hogy annyira kimagaslóak lennének, hisz nagyon ütésálló, de ilyen nagy ütővel
még nem találkozott – feltehetően még Hunt sem volt ilyen ütőerővel megáldva.
Valószínűsíthető, hogy az „Acélharcos” is legalább annyira ütésálló. Sefo köztudottan nagyon „bevállalós”, amivel Tyson sincs másképp. Ütőereje is jónak számít a K-1-ben, de nem a világ egyik legjobb boxolójával szemben. Tehát a mérkőzés esélyese Mike Tyson.
Le Banner már esélyesebb. Hisz a francia magasabb, és nagyobb a tömege is, valamint ütő- és rúgótávja. Valószínűleg veszélyesebbek a fejrúgásai, mint Sefónak. Általában azonban ő sem annyira veszélyes combra, pedig az jó fegyver lehetne Tyson ellen. Kissé jobban üthető, és nem is annyira „bevállalós”. Viszont nagyobb
eséllyel lép kötelek közé az amerikai ellen.

Related posts