Edzőtábor az edzők számára

A hétvégén a Testnevelési Egyetemen zajlott a hazai edzőképzésben részt vevők kétnapos edzőtábora, melyet Shihan Kozma Erzsébet vezetett. Az első nap délelőttjén Dubecz József professzor tartott előadást a karate sportágakban nélkülözhetetlen speciális képességekről, valamint az edzéstervezésről. A délutáni foglalkozáson különböző stílusok katáiba – formagyakorlat – kaphattak betekintést a jövő trénerei. A második nap Shihan Nánai Ferenc tartott elméleti és gyakorlati képzést az Ippon Shobu és a WKF rendszer formagyakorlatainak versenyszerű végrehajtásáról. Délután ugyanez volt a téma a kyokushin kata versenyrendszerében, Sensei Hegedűs Lívia vezetésével. A tanulóknak már minden elméleti vizsgája (sport élettan, pedagógia, edzéselmélet-módszertan, gimnasztika, sportszervezés, sport pszichológia) megvan, és még egy gyakorlati vizsgán kell majd számot adniuk a tudásukról.
Az oktatás minden megyeszékhelyen és Budapesten zajlik, és különösen fontossá vált ebben az esztendőben, hisz az új sport törvény értelmében minden edzést vezető személynek rendelkeznie kell valamilyen elismert, edzői képesítéssel.
Szerencsére egyre nagyobb az érdeklődés a szakmai képzés iránt, hisz egyre többen ismerik fel az önképzés, és megalapozott szakmai tudás szükségességét.

Related posts