Édes-savanyú csirkeleves
Ez a leves a híres kaeng som, vagyis thai halleves változata. Az eredeti kaeng som meglehetősen savanyú, ebben a receptben kicsit édesebbre vettük.
- fél kg falatnyi darabokra vágott csirkemell-filé
- 1 liter csirkeleves
- 3 kanál szezámolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2-3 teáskanál zöld currypaszta
- 3 kanál halszósz
- 1 teáskanál tamarindusz sürítmény 3 kanál vízben elkeverve
- 1-2 kanál cukor (ízlés szerint)
- 2 csésze apróra vágott zöldség (amit csak szeretsz)
- 1 csésze kockára vágott ananász (ha lehet, friss gyümölcsöt használj)
A szezámolajat keverd el a reszelt gyömbérrel, majd pácold benne egy órán át a csirkét. Forró vokban, kevés olajon kicsit pirítsd meg ezután a húst. A levest forrald fel, tegyél bele mindent a húson és az ananászon kívül, várd meg, míg újra felforr, rakd bele a csirkét és a pácoláshoz használt szósz maradékát, és alacsony lángon főzd, amíg a hús megpuhul. Végül add hozzá az ananászt, forrald fel és tálalhatod.