Édes-savanyú csirke
- 1 csésze liszt
- fél csésze kukoricakeményítő
- 2 teáskanál só
- 1 kanál sütőpor
- 2 kanál olaj
- fél kg csirkemell, 1 centis darabokra vágva
- 1 nagy zöldpaprika 2 centis darabokra vágva
- 3 csésze forró főtt rizs
édes-savanyú szósz:
- fél csésze barnacukor
- 4 kanál keményítő
- 1 ananászkonzerv
- fél csésze ecet
- 4 kanál ketchup
Egy mélyebb serpenyőbe önts 3 centi olajat. Hevítsd fel annyira, hogy a beledobott 2 centis kenyérkocka kevesebb, mint 1 perc alatt megbarnuljon. Amíg az olaj melegszik, készítsd el a szószt: egy kétliteres edényben keverd el a cukrot a keményítővel. Az ananászkonzerv levéhez adj annyi vizet, hogy két csészényit (6-7 dl) adjon. Öntsd a cukros keményítőre az ananászlevet, az ecetet és a ketchupot. Forrald fel, folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik. Add hozzá az ananászt. Tarsd melegen, amíg az étel elkészül.
Egy kisebb tálban a lisztből, keményítőből, sóból, sütőporból, vízből és 2 kanál olajból készíts tésztát. A húsokat mártsd ebbe a tésztába, majd az olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.
A zöldpaprikát és a hagymát add hozzá az édes-savanyú szószhoz. Fedd le, és addig párold alacsony lángon, amíg a zöldségek nem puhulnak meg (vigyázz, nehogy a túlfőzéstől elveszítsék ropogósságukat).
Forró rizzsel tálald.