Fülöp Roland – megoldható akadály

 Image

A félnehézsúlyban 19 induló vár rajtra készen. Az ág tetején a világ talán legjobb küzdője, a visszatérni készülő Valerij Dimitrov, Bulgáriából. És ott a Magyar Bajnokság nehézsúlyának idei bronzérmese is: Fülöp Roland (Jászberényi Yakuzák).

 

263-assal Fülöp Roland bemérkőző, a 32-ből indul. Felső ág.

Ellenfele az üzbég Saparov Sherzod (264, 86 kg, 24 éves, 4. kyu), aki remélhetőleg verhető ellenfél lesz. Majd ott várja küzdelmük győztesét a 16-ban a szlovák Frantisek Vaszló (89 kg, 29 éves, 4. kyu), aki szintén vehető akadály. Majd Pedro Juan Reig (Spanyolország, 85 kg, 23 éves, 2. kyu) és a Nerijus Kaubrys (Litvánia, 88 kg, 20 éves, 4.kyu) küzdelem győztesén keresztül vezet az út a négybe. A litvánt szintén ismerhetjük Búzás Gábor révén, aki a Junior Európa-bajnokságon Litvániában, 2003-ban, a döntőbe jutásért búcsúztatta a fiatalembert. Most a litván bajnokságon nagyon jól szerepelt 90 kg-ban. Ha ezt a küzdelmet is sikeresen abszolválja Roland, ott a papírforma szerint Dimitrov várható, feltéve, ha sikeres a klasszis visszatérése, hisz a VB-n elszenvedett térdsérülése után műtötték, majd egy évet kihagyott. Most 90 kg-ban mutatkozik be, bár a világkupán 80 kg-ban nevezték.

A kétszeres címvédő litván Darius Gudauskas nem indul, feltehetően gőzerővel készül a világkupára, ahol +80 kg-ban lép tatamira.

Related posts