Dzsungelcsirke
- 250g kicsontozott csirkemell
2-6 kis chilipaprika
fél szál friss citromfű
1 kanál olaj
1 dl kókusztej
csipetnyi só
2-3 kanál halszósz
10-15 friss bazsalikomlevél
1 csésze gyufaszálra vágott káposzta
A húst vágd vékony, 5 centis csíkokra. A hús helyett használhatsz csíkokra vágott zöldséget (paprika, bambuszrügy, gomba, padlizsán). Őröld le a chilit, a citromfüvet egy mozsárban vagy egy turmixgépben.
A keveréket egy percre dobd forró olajba egy serpenyőben, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd két percig, majd dobd bele a csirkét vagy a zöldséget. 5 perc múlva ad hozzá a halszószt, a sót és a bazsalikomot. Zárd el a lángot. A káposztából készíts a tányérokra egy kis ágyat és azon tálald.