Dobva-rázva sütött zöldség gyömbérszósszal

  • 1 csésze gyömbérszósz
  • 1 kanál olaj
  • 2 sárgarépa, ferdén fél centis szeletekre vágva
  • 1 közepes vöröshagyma vékony karikára vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 csésze vegyes zöldség (fagyasztott vagy friss)
  • 1 csésze gomba vékony szeletekre vágva
  • 1 kaliforniai paprika fél centis csíkokra vágva
  • fél csésze cukorborsó
  • 1 doboz selyemtofu 1 centis kockára vágva

Készítsd el a gyömbérszószt. Tedd félre, tartsd melegen. Melegítsd fel az olajat a vokban. Két perc alatt, folyton kevergetve pirítsd meg benne a répát. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát és a többi zöldséget. Nagy lángon süsd további két-három percig. Vedd a lángot takarékra, öntsd a vokba a tofut. Egy perc után zárd el a lángot. (A tofu hozzáadása után már ne keverd meg az ételt.)

A tányérakon rizságyra tálald a sült zöldséget. Öntsd nyakon a gyömbérszósszal.

 

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések