Csirkesaláta szezámöntettel
- 400g csontozott csirkemell
- só
- 1 kanál szaké
- olivaolaj
- egy kisebb uborka
- 40g répa
- 1 kisebb póré
- 30g wakame vagy más alga
- 8 koktélparadicsom
az öntethez:
- fél dl ecet
- 2 kanál cukor
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál dasi
- 1 kanál olivaolaj
- 1 teáskanál fehér szezámmag
A csirke bőrét szurkáld át villával, sózd meg és hintsd meg szakéval. Egy kiolajozott tepsiben süsd meg a húst 10-12 perc alatt. Az uborkát vágd csíkokra, öblítsd le, majd hagyd lecsepegni. Ugyanezt tedd meg a répával és a póréval is. Az algát áztasd be, majd ha megphult, dobd pár másodpercre forró vízbe. Utána vágd 2 centis darabokra. A koktélparadicsomokat vágd félbe. A szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben (olaj nélkül), majd egy mozsárban kicsit törd össze. Utána keverd el alaposan a szósz többi hozzávalójával.
Ha a csirke megsült, átlósan vágd falatnyi darabokra. A tányérra előbb a a zöldséget és az algát, majd a csirkét és a paradicsomot helyezd. Öntsd le az öntettel.