Csirkeleves zöldséggel és shiitake gombával
- 4 csirkemell
- 7 csésze csirkelé (lehet kockából is)
- 1 csésze száraz fehérbor
- 1 darab 2 centis friss gyömbér reszelve
- 1 csésze zöldhagyma felszeletelve
- 25 dkg friss shiitake gomba
- olivaolaj
- 25 dkg káposzta
- szezámolaj
A húsról távolítsd el a bőrt. Tedd egy edénybe. Add hozzá a csirkelevet, bort, gyömbért és a hagymát. Forrald alacsony lángon addig, amíg megfő a csirke (általában 20 perc elég). A shiitake gombáról távolítsd el a törzsét és tedd a levesbe. A kalapokat vágd vékony csíkokra, és tedd a levesbe. Add hozzá a káposztát, forrald újra fel az egészet, főzd további két percig, add hozzá a szezámolajat. Forrón tálald.