Csirke zöldséggel és vaszabival
- 300g csontozott csirkemell
- kukoricakeményítő
- 1 csokor simedzsi gomba
- maréknyi spenótlevél
a szószhoz:
- 2dl dasi
- 4 kanál mirin
- 1 kanál cukor
- 2 kanál világos szójaszósz
- 3 kanál sötét szójaszósz
- vaszabi ízlés szerint
A csirkét átlósan vágd falatnyi darabokra. Hempergesd meg őket a keményítőben. Blansírozd egy percig forró vízben. Amikor kifehéredett, papírtörlőn csepegtesd le.
A gombát vágd falatnyi nagyságúra. A spenótot főzd puhára, majd csepegtesd le.
A szósz hozzávalóit a vaszabi kivételével forrald fel egy lábosban. Add hozzá a csirkét. Amikor az egész átmelegedett, tedd bele a gombát és a spenótot, és főzd addig, amíg a gomba megpuhul. Ügyelj rá, nehogy túlfőzd. A vaszabival tálald.