Csirke satay mikróban, teljesen kezdőknek
A csirkét vágd centis csíkokra. Keverd össze az első hat hozzávalót és pácold benne a húst néhány órán át (vagy egész éjjel).
A húst fűzd fel a bambusznyársakra, és készítsd el a legmagasabb fokozaton a mikrohullámú sütőben 5-6 perc alatt. A maradék hozzávalókat keverd el, forrald fel, majd öntsd a csirkére.
Alternatív szósz:
- 1 csésze kókusztej
- 2 teáskanál vörös currypaszta
- 1 kanál halszósz
- 2 kanál barna cukor
- 2 teáskanál tamarindusz sűrítmény, egy kevés vízben elkeverve
- fél csésze nem sós mogyoró ledarálva (vagy 2 kanál mogyoróvaj)
Egy serpenyőben alacsony lángon addig forrald a kókusztej felét, amíg besűrűsödik, a szélén egyre olajosabbá válik. Csavard fel a lángot, add hozzá a currypasztát és főzd tovább 3 percig. Vigyázz, nehogy odaégjen. Amikor a massza elkezdi megváltoztatni a színét és az illatát, add hozzá a maradék kókusztejet, halszószt, cukrot és tamarinduszt. Keverd el benne a darált mogyorót, forrald tovább egy percig.
Forró rizzsel tálald.