Citromos chili
- 20-30 friss, hosszú chillipaprika (zöld)
- 10 citrom
- negyed csésze mustármag
- só
- negyed csésze mangópor (amchur)
- fél kanál kurkuma
Mosd meg a paprikákat, csepegtesd le és töröld meg őket alaposan. Mindegyiket vágd fel hosszában. Keverd össze alaposan az összes száraz hozzátevőt a paprikákkal. Vágj 5 citromot negyedbe, és egy üvegben add hozzá az előbb elkészített keverékhez.
A maradék citromok levét facsard ki és öntsd levüket a chillire. Rázd össze az egészet, majd tedd félre olyan helyre, ahol a rovarok nem találják meg. Naponta rázd fel az egészet. A paprika 8-10 nap alatt marinálódik. Ezután egy légmentes üvegben kell tárolni a hűtőszekrényben. Rizs vagy zöldség mellé kitűnő kiegészítő.