Chop suey wokban
- 200g falatnyi darabokra vágott sertés-, csirke-, pulyka- vagy marhahús, esetleg rák
- 1 kanál szójaszósz
- 100g bambuszrügy
- 100g felszeletelt vízigesztenye
- 1 zeller vékony csíkokra szelve
- 2 kanál mogyoróolaj
- 1 közepes hagyma vékonyra szelve
- 2 csésze szójacsíra
- 100g apró fejű szeletelt gomba
- 1 kanál kukoricakeményítő fél csésze vízben elkeverve
A húst és a hagymát vágd vékony csíkokra. Mindkettőt marináld egy percig a szójaszószban. Közben az összes hozzávalót vágd fel apró darabokra, és készítsd oda a wok környékére.
A wokot kend ki olajjal, majd egy keveset melegíts fel benne addig, amíg enyhén füstölni kezd. Ekkor tedd bele a húst és a hagymát és süsd kb. két percig. Ezután tedd rá a wokra a fedelét és süsd további 2 percig. Győződj meg arról, hogy a hús átsült. Add hozzá a zellert és a szójacsírát, süsd további 2 percig. Ha úgy érzed, túl sok az étel a wokban, egy részét nyugodtan vedd ki és tedd 150 fokos sütőbe. Most add hozzá a wokban lévő ételhez az összes maradék hozzávalót. A keményítőt az edénybe öntés előtt ismét alaposan keverd el a vízben. Ha besűrűsödött, zárd el a lángot. Forró rizzsel tálald.