Brokkolis tofu csípős mandulaszósszal
- 1 kanál reszelt gyömbér
 - fél kg brokkoli
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 1 csomag tofu kockára vágva
 - 2 csésze hajszálvékonyra karikázott hagyma
 - 1 csésze apróra vágott kesudió
 - 2 kanál cuju
 - 2 szál apróra vágott zöldhagyma
 
a szószhoz:
- 1 dl forró víz
 - fél csésze mandulavaj (mogyoróvajjal helyettesíthető; a mogyoróvaj
 - receptjében egyszerűen cseréld ki a mogyorót mandulára)
 - 1 dl rizsecet
 - 2 kanál cuju
 - 2 kanál cukor
 - 2 kanál chiliszósz
 
Egy kis tálkában keverd el a vizet a vajjal, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Keverd hozzá a többi hozzávalót és tedd félre.
1 kanál olajban pirítsd meg a fokhagyma és a gyömbér felét. Add hozzá a tofut és 5-8 perc alatt süsd ropogós pirosra. Öntsd egy külön kis tálba, keverd el a szósszal.
A vokban a maradék gyömbért és fokhagymát süsd meg két kanál olajban. Add hozzá a hagymát és a paprikát, állandó kevergetés mellett nagy lángon süsd 5 percig. Add hozzá a brokkolit, kesut és a cujut, addig süsd, amíg a brokkoli világoszölddé válik. Add hozzá a tofut a szósszal, majd mielőtt elzárod a lángot, tedd bele a zöldhagymát. Rizzsel tálald.