Bélszín brokkolival
- 500 g bélszín (vagy hátszín)
- 4 kanál olaj
- 1 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál őrölt bors
- 650 g brokkoli
- 1 kanál kukoricakeményítő
- 1 kanál szezámolaj
- 1 dl húsleves
- 1 kanál fokhagyma, apróra vágva
- 1 kanál reszelt gyömbér
- 2 kanál tamarindusz sűrítmény
- 1 csésze bambuszrügy
A húsról távolíts el minden zsírt. Vágd hosszában 5 centis szeletekre, majd minden szeletet a rostirányra merőlegesen fél centis csíkokra.
1 kanál olajat keverj el borssal és a szójaszósszal, majd öntsd a húsra. Fél órára tedd a hűtőbe. Néha forgasd meg, hogy mindenhova jusson a pácból.
A brokkoli keményebb szárait hámozd meg, majd a rózsákat ferdén vágd egy éles késsel vékony szeletekre. A szeleteket 2 percre dobd forró vízbe, majd gyorsan öblítsd le hideg vízzel, hogy színe és ropogós állaga megmaradjon.
Kever össze a keményítőt, szezámolajat és levest. A marhahúst kiolajozott vokban (2 kanál olaj) süsd barnára (kb. 2 perc). Tedd félre a húst, és az utolsó kanál olajban előbb a fokhagymát és a gyömbért, majd a tamarindusz sűrítményt pirítsd meg állandó kevergetés mellett (1 perc). Add hozzá a bambuszrügyet és süsd tovább egy percig. Add hozzá a húst és a brokkolit, öntsd rá a keményítős keveréket, kevergesd, amíg besűrűsödik (2 perc), majd forró rizzsel tálald.