Banánkenyér
- 1 banán
- 1 tojás
- 90 g finomliszt
- 50 g vaj
- 2 kanál cukor
- 1 kanál méz
- fél csomag süt?por
- 1 teáskanál citromlé
A banán felét nyomkodd szét a villával. A maradék banánt végd félcentis karikákra. Hintsd meg pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg. A vajat olvaszd meg. Egy tálban alaposan keverd el a tojást, a mézetés a cukor felét. Add hozzá a szétnyomkodott banántés a megolvasztott vajat. A simára kevert masszában apránként keverd el a lisztet csomómentesre. Egy tepsibe tegyél süt?papírt, majd öntsd bele a masszát. A tetejére helyezd el a banánkarikákat. Közepesen forró tepsiben 5-6 perc alatt süsd készre. (Ha nagyobb mennyiéget készítesz, a sütési id? hosszabb lesz.)