Banánkenyér

  • 1 banán
  • 1 tojás
  • 90 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál méz
  • fél csomag süt?por
  • 1 teáskanál citromlé

A banán felét nyomkodd szét a villával. A maradék banánt végd félcentis karikákra. Hintsd meg pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg. A vajat olvaszd meg. Egy tálban alaposan keverd el a tojást, a mézetés a cukor felét. Add hozzá a szétnyomkodott banántés a megolvasztott vajat. A simára kevert masszában apránként keverd el a lisztet csomómentesre. Egy tepsibe tegyél süt?papírt, majd öntsd bele a masszát. A tetejére helyezd el a banánkarikákat. Közepesen forró tepsiben 5-6 perc alatt süsd készre. (Ha nagyobb mennyiéget készítesz, a sütési id? hosszabb lesz.)

Related posts

Kommentelj