Az Ichi Geki párosításai – a nálunk még ismeretlen szuper gála

Az Ichi Geki szervezésében, Japánban, a Nippon Budokan csarnokban óriási K-1 – kyokushin-gála lesz. A verseny lényege, hogy kyokushin küzdőket szerepeltetnek K-1 küzdőkkel szemben, és általában mindezt a K-1 szabályok szerint teszik. Ez természetesen sokkal nehezebb a kyo-soknak, de a stílus szellemiségével maximálisan összefér egy „nehéz kihívás”. Ez már a 4. ilyen rendezvény, és korábban az ausztrál Gery Oneil is indult a gálán.
Kenta Rou Tanaka 90 kg-os japán kyokushin bajnok. Kurbanov egy nagyon eredményes versenyzője az IKO1 szervezetnek. Többek között Eb-bajnok, illetve eddig egyedülállóan, nem japánként, megnyerte az összjapán bajnokságot abszolút kategóriában. Teixtera, többszörös észak-amerikai bajnok, csapat-világbajnok és V.B. 3. Ellenfele, a horvát Majstrovic, aki svájci színekben indul, Andy Hug tanítványa volt, és alapvetően seidokan karatés, de igen sok K-1 küzdelmet tudhat maga mögött. Pitchkunov orosz bajnok, és az 1999-es V.B. (IKO 1) harmadik helyezettje. Feitosa szintén csapat-világbajnok, nehézsúlyú világbajnok, és már a K-1 világában is jól ismerik a brazilt. Ellenfele Toa, K-1
versenyző, és az új-zélandi, elsősorban zord külsejéről ismert, mert még igazi nagy eredményei nincsenek, de meglehetősen kemény küzdő. Az est főmérkőzése Filho, a kyokushin világbajnok, a 100 ellenfeles küzdelem teljesítője, aki már K-1 sorozatban is többször kipróbálta magát, valamint Muai Thaios Bonjarski között zajlik, aki a 2003 évi K-1 sorozat bajnoka. Remy sokkal jobb esélyekkel száll ringbe, hisz jelenleg épp a fénykorát éli, míg a brazil már túl van ezen, és alapvetően nem is a kesztyűs küzdelem az alapstílusa. Mindenesetre nagyon jó küzdelmek várhatóak, amik nagyon jót tesznek a kyokushin karaténak és a K-1-nek egyaránt.

Párosítás:

1. Kenta Rou Tanaka- Hans Stefan Nyman
2. Letchin Kurbanov- Big Fam
3. Ewerton Teixtera- Petar Majstorovic
4. Makoto Akishi- Mawrik
5. Alexander Pickunov- Sech Petruzelli
6. Glaube Feitosa- Toa
7. Fracisco Filho- Remy Bonjarski

Related posts