Az első bulgáriai nap eseményei

A délelőtti edzésen három csoportban folyt a munka.

Az első csoportban a juniorok voltak, ők pajzsmunkával kezdtek, körülbelül tizenöten. Volt egy generál, csoport ahol kb. 25 2.-3. vonalbeli bolgár karatés került, illetve a harmadik csoportban a felnőtt válogatottak dolgoztak.

11×30 mp árnyékmunkával kezdtek, 1,5 kg-os súlyzókkal a kézben, majd 4×1 perc sima árnyék következett. Ezután 8 perc folyamatos árnyékküzdelem folyt váltott partnerekkel, majd bő 1 óra küzdelem következett. Ezalatt elsősorban a bolgár első vonallal küzdött a magyar válogatott. Kialakult pár presztizscsata is, amit az edzők igyekeztek korlátozni. Komolyabb sérülés nem volt, leginkább technikai küzdelmek folytak. Majd sípcsont-, ököl- és kézél-keményítés következett. Edzés végén ajándékokat adtak át a bolgárok a magyar csapatnak. Nagyon örülnek a látogatásnak, ez jól látható.

Ebéd, majd séta következett.

Délután már sokkal összeszokottabbnak tűnt a két csapat, még az addiginál is közvetlenebb volt a légkör. A bemelegítés után –

amit bajnokunk, Vera vezetett – zsákmunka következett. Bontott 9 perc, 20 másodperces váltásokkal, gyorserő és max. erő

jelleggel. Majd pajzson folytatódott a gyakorlás. Ismét 1 óra küzdelem jött, ahol 3 perces csaták után 1 perc volt a pihenő. Itt már a második vonallal is volt lehetősége a magyaroknak küzdeni. Edzés után beszélgetés jött, majd sensei Bencze Antalt, sempai Szövetes Veronikát és sensei Stefanovics Józsefet meghívta a helyi csapat vezetése vacsorázni, ami kellemesen telt. Szombaton ismét sok küzdelem várható!

Related posts