Az 1. Knock-down Night

Sokféle küzdősport került reflektorfénybe, nagy sikerrel!

A gálát Gódor László és az Unio Sport Promotion szervezte, ezzel a rendezvénnyel egy sorozatot szeretnének létrehozni.
Thai boksz magyar bajnoki döntőkkel kezdődött az esemény, ahol már a 3. párnál, a 63 kg-ramban látványos kiütést láthattak Menyhárt Gábor rendezésében, aki eltörte ellenfele orrát.
Utána a felnőtt mezőnyben idén debütáló, junior Eb bajnok Szabó Tímea szórakoztatta a nagyérdeműt egy kyokushin küzdelemben, elsöprő győzelemmel.
Egy férfi „kyo” bunyóra is sor került az Unio Sportot képviselő Orosz Bence és a martfűi Pető Krisztián között, hol az utóbbi egy kiegyenlített 1. menet után végig irányított, és 3-0-ra győzött.
Később több shidokan mérkőzés volt, ahol számos francia karatéka „vitézkedett” shihan Gilles vezetésével.
A nap – nyugodtan mondhatom, legvéresebb – csatáit az MMA versengések hozták. A szabály, hogy „nincs szabály”. Mindössze egy 5 unciás sárkánykesztyű a védőfelszerelés, ami egy zsákolókesztyű „vékonyságával ” vetekszik. Lehet ütni, rúgni, fogni, feszíteni, és mindezeket a földön fekvővel is meg lehet tenni. Kivéve a lágyék és a gerinc vonalára.
Nagy csatát hozott a magyar kempo kiválóság, Felföldi Szabolcs, a „hegylakó” és Marcin Dudek – „Dudi” lengyel versenyző küzdelme, ahol egy karfeszítés után a lengyel úgy megsérült, hogy fel kellett adnia a küzdelmet.
Végól a „leg- leg” Sárközi Róbert és osztrák ellenfele „háborúja” volt. Nem megbántva senkit, de „már nehezen fedeztem fel sportértékeket”. Egy földharc szituációnál Sárközi Robi addig verte ellenfele fejét és arcát, amíg be nem szüntették a küzdelmet. A két, szó szerint vérben úszó versenyző feledhetetlen képet nyújtott.
Brunner Tihamér is kötelek közé lépett egy lengyel versenyzővel szemben, és egy újabb győzelmi strigulát húzhattunk be a neve mellé.
Varga Péter egy cseh versenyzővel mérhette össze a tudását, 5x 2 percben. Igen óvatosan tapogatózva kezdtek, majd többször próbálkozott Péter combrúgásokkal. A 4. menet elején azonban a cseh versenyző térde kifordult, és feladta a mérkőzést, ezzel Varga Péter nyert.
Az est főmérkőzésének Szecsei Szilárd küzdelme számított. Egy román ellenféllel, Leordean Florinnal küzdött volna, K-1 Oriental szabályok szerint. Azonban a román csapat nem érkezett meg, mert nem engedték őket át a határon. Így a mérkőzés sajnos elmaradt, amit talán Szilárd sajnált a legjobban. Varga Tamás is egy román fiúval mérkőzött volna, így erre sem kerülhetett sor.

Related posts