Ananász chutney
- 1,5 dl friss narancslé
- fél dl passiógyümölcs püré
- 1 zöldhagyma apróra vágva
- 1 mogyoróhagyma
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 kanál friss reszelt gyömbér
- 1 kiskanál csilipor
- 1 kiskanál curry
- fél ananász meghámozva, közepe eltávolítva, centis kockára vágva
- 1 kiskanál apróra vágott menta
- 1 kiskanál apróra vágott bazsalikom
- egy piros kaliforniai paprika negyede julienn-re vágva
Főzd alacsony lángon a narancslé, passiógyümölcs, zöldhagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma, csili, gyömbér és curry keverékét tíz percig. Gyakran kevergesd, amíg a lé nagy része elfő.
Vedd le az edényt a lángról és öntsd a tartalmát egy nagyobb edénybe. Add hozzá az ananászt, mentát, bazsalikomot és paprikát. Keverd jól össze és tedd néhány órára a hűtőbe tálalás előtt. Fogyasztás előtt több nappal is elkészítheted.
Ha nincs passiógyümölcs püréd, próbálj levet szerezni, vagy helyettesítsd narancslével.
Ha nincs passiógyümölcs püréd, próbálj levet szerezni, vagy helyettesítsd narancslével.