Alexandre Rodriguez nyerte a nyílt francia kyo tornát

Open International De Bayeux 2005

Az elmúlt év utolsó hónapjában került megrendezésre a nyílt, nemzetközi francia bajnokság.

A francia nehézsúlyú bombázónak, Alexandre Rodrigueznek (32 éves, 190cm, 110kg) másodízben sikerült diadalmaskodnia ezen a versenyen.

A sokszoros súlycsoportos francia bajnok jó ismerősünk már, hiszen idehaza, Magyarországon, pontosabban Baján nyert Európa-kupát 2003-ban. Aztán láthattuk Őt küzdeni tavasszal az Eurosporton, amikor is a Berci arénában az orosz Lechi Kurbanovval csapott össze egy ún. „one match fight” keretei között. Jó kis mérkőzést vívtak, ahol a második menetben egy irtózatos erejű Kurbanov chudan mawashitól elrepedt Rodriguez alkarja és így ippon vereséget szenvedett.

Image

Az a bizonyos Rodriguez vs. Kurbanov küzdelem, 2005 tavaszán

 

A súlycsoportos világbajnokság sem alakult túl kedvezően számára, hiszen már az első körben összesorsolták a japán bajnoki második Tadakuni Tokudával, aki bíróival verte a francia fiút. Azért év végére úgy tűnik, összeszedte magát és sikerült hoznia a „kötelezőt”. Ezt a bajnokságot egyébiránt 2003-ban sikerült már a WKO fighter Johnny Desmedtnek is megnyernie, hiszen a verseny nyílt mind nemzetközileg, mind szervezetileg. Sőt, más stílusok képviselői (Thai-boksz, Kudo Daido juku, kempo, stb.) is sokszor delegálnak versenyzőket.

Férfi open kategória, eredmények:

1.Alexandre Rodriguez (Franciaország)
2.Julien Porterie (Franciaország)
3.Djéma Belkhodja (Franciaország)
4.Cédrik Ameline (Franciaország)

Schmidt Péter

Related posts