Ablon Kupa Nyílt Goju-Ryu Karate Bajnokság

Helyszín: Budapest XIII. Fáy utca, Vasas, All Star Csarnok

Időpont: 2005. október 8.

Az immár hagyománnyá váló versenyt negyedszer rendezik meg ebben a formában, most a nagy érdeklődésre való tekintettel először Budapesten. A tavalyi versenyen mintegy 2400 érem talált gazdára. A lelátóról többzáz szurkoló kísérte lelkes figyelemmel a bajnokság alakulását.

Cél, hogy a szervezőbizottság továbbra is olyan versenyzési formát biztosítson, amelyben kezdőtől a haladókig, amatőrtől a profiig mindenki teret kapjon. A stílusok megőrizhessék a hagyományaikat, ezért a katákat (formagyakorlatokat) a négy tradicionális karate irányzat alapelvei szerint külön bírálják el, de közös megmérettetésre is lehetőséget nyújt a kumite (küzdelem).

A tavalyi versenyen indulók 75%-a 18 év alatti. Ez a generáció fogja képviselni a magyar karatét a következő évtizedben. A legfiatalabb induló alig múlt 5, míg a legidősebb közel 60 éves. A jelenleg is sikeres élmezőnynek akkor tudunk méltó utánpótlást biztosítani, ha megfelelő energiával támogatjuk az ifjúsági korosztály céljait.

A cél közös. Mind testben, mind lélekben egészséges, küzdőképes, az élet egyéb területein is bizonyítani képes fiatal korosztály. Ezt támogatja a Magyar Karate Szakszövetség és ezen elképzelés mögé sorakozott fel mintegy 33 sportegyesület, több száz versenyző, szülő, hozzátartozó, valamint neves közéleti személyiségek, mint a verseny felett fővédnökséget vállaló Kovács István Olimpia-, Világ- és Európa-bajnok ökölvivó.

Falusi Márton
főszervező

Related posts