„Tökös gyerek” volt Erdei Zsolt!

Maga a világbajnok fogalmazott így, amikor arról kérdezték, mivel volt elégedett saját teljesítményében. És mi volt a teljesítmény? Erdei Zsolt megvédte világbajnoki címét! Méghozzá nagyon kemény küzdelemben. Amint arról többször hírt adtunk, az ellenfél a nagyszerű mérleggel és paraméterekkel rendelkező Hugo Hernan Garay volt. Garay rendkívül nagy tempót diktált, és nagyon nagy tűzzel, akarattal küzdötte végig a mérkőzést. Azonban Zsolti nagyszerű védekezésének nem találta az ellenszerét, sem az ebből indított kontráknak, tempóknak. Mindkét versenyző a súlycsoport leggyorsabbjai közé tartozik, és mindketten veretlenül léptek a szorítóba. Zsolt a bunyó előtt sajnos kissé betegeskedett, és mind tudjuk, ez nem tesz jót a teljesítménynek. Ráadásul azt nyilatkozta, hogy nem is volt túl jó formában. A reális pontkülönbség véleményünk szerint egy 2- 3 pontos Erdei fölény, és igazán meglepő volt a francia „számláló biztos” 114-114-es voksa. Zsolt sokkal jobban talált, sokkal pontosabb volt. Az indított technikák számában Garay magasan vitte a pálmát, de a találati pontosságban jelentősen alulmúlta a magyar öklözőt, és ugye pontokat csak erre lehet kapni. Elképzelhető az is, hogy utólag kötelező címvédésként regisztrálják a mérkőzést, hisz a kötelező kihívó Garay volt, aki szintén minden elismerést megérdemel.
Többen egy esetleges visszavágót rebesgetnek az Universum háza táján, és maga az argentin és Zsolt is említett ilyesmit. Egész biztos: ha létrejön, az sem lenne sétagalopp, de megítélésünk szerint Zsolt győzelméhez nem fér kétség, és a WBO csak erre az eshetőségre ír elő kötelező visszavágót.
Viszont az is felvetődött, hogy a következő mérkőzése Madárnak Magyarországon lesz.
Nagyon nagy küzdelmet láthattunk, és egész biztos, hogy még fogunk hallani a fiatal argentinról is, mert nagyon jó öklöző, ámbár még több fórumon nem sorolják a Top 10-be, pedig látva Lakatus és Erdei elleni teljesítményét, ehhez nem fér kétség. Ez tovább emeli a győzelem értékét, és mivel a szakma maximálisan Top 10-es bunyósnak tartja a kihívót, így azt is elmondhatjuk, hogy világbajnokunk utolsó két mérkőzése Top 10-esek ellen volt, és ez – mint tudjuk – nem megszokott a profi boksz, vagyis a pénz világában (különösen nem az Universumnál).
A továbblépés kérdéses. Erdei Zsolt jelenleg rövid szabadságra megy, és 1,5 hónapig pihen. Utána remélhetőleg egy kicsit könnyebb mérkőzés következik, lehetőleg Budapesten, telt ház előtt.
A későbbi célok? Jövő héten mérkőzik R. Jones Junior és Tarver, ami várhatóan egy nagyszerű összecsapás lesz. Viszont mindketten 35 évesek, és Jones már több alkalommal beszélt ez évi visszavonulásáról, és feltehetően nehézsúlyban akarja befejezni, ahol lényegesen nagyobb pénzek mozognak. Tarver is nagyon jó, de Zsolt 5 évvel fiatalabb nála, ámbár véleményünk szerint nem fog már 5 évig bokszolni.
Persze ilyen bokszot és győzelmeket még simán elnéznénk többször 5 évig is!

Gratulálunk!

Related posts