A szilveszteri K1 és Pride Show eredményei

Bob Sapp – Jerome LeBanner

A főmérkőzés előtti csata. Két méltán imádott agresszív küzdőstílusáról ismert harcos, Bob, „A bestia” Sapp és Jerome „Geronimo” LeBanner! A mérkőzés a mixelt MMA nevet kapta, ugyanis 1. és 3. menete K1, míg a 2. és 4. menete MMA szabályrendszerben zajlik. Az 1. menetben LeBanner élő bokszzsákként használta Sapp-et és le is ütötte, Sapp azonban felált és a mérkőzés folytatódott. 2. menet: Sapp felkapja és földhöz vágja LeBannert, majd a mlelkasára ülve végig csépeli. LeBanner nem igazán tud mit csinálni.

3. menet: újra K1 szabályrendszer. Sapp ismét nem sokat mutat, ám egy jobbegyenessel tisztán eltalálja LeBannert, akin láthatólag átmegy az ütés. A 4. menetben LeBanner már sokkal jobb volt, mint az előző MMA menetben, ám Sapp MMA tapasztalata ismét kijön és a menet végén feszítésbe kezd, ám a mérkőzés ideje lejár és mivel végigment a 4 menet, az eredmény döntetlen.

Royce Gracie – Chad Rowan (Akebono)

Royce Gracie, a legenda, az UFC megalákotója, az első UFC bajnok – azt hiszem, ezzel nagyjából körül is írtam, mire számíthatunk, ha a szorítóba lép. Chad Rowan, más néven Akebono, a jokozuna – a hawaii származású ex-szumó sztár tavaly szilveszterkor debütál a K1-ben, de azóta csak vereséget számlál. Ez volt az első MMA mérkőzése, ám 180 kg-nyi plusz súlya semmit nem ért. Gracie csuklófeszítéssel kopogtatta le!

Ám 31-e éjjelén nem csak a K1 rendezett gálát: a Pride FC ugyanezen a napon vonultatta fel ígéretes és legjobb MMA harcosait!

Minowa Ikuhisa – Stefan Leko

A mérkőzésen a volt K1 sztár, Stefan Leko bizonyítani szerette volna, hogy igenis keresni valója van a Pride mezőnyében, ám ellenfele ismét egy komoly földharcos, a japán birkózó Minowa volt. A mérkőzés kezdetén már látszott, hogy Leko sikerre éhes és ki is kerülte Minowa azon támadását, mikor amolyan pankrátorosan két lábbal akarta mellbe rúgni. Minowa felpattant, ám Leko egy támadása után ismét a földre került. Azonnal ráakaszkodott Leko lábára. Leko a kötélbe kapaszkodott, ám a bírók azonnal elengedtették vele, majd egy lábfeszítés miatt Leko lekopogta a mérkőzést!

Choi Mu Bae – Paulo Cesar Silva

Mint köztudott, Japánban szeretik a hatalmas méreteket. Ennek megfelelően a Pride-ban is találhatóak hatalmas termetű harcosok, mint például Paulo Cesar Silva, akinek csak Giant, azaz Óriás a beceneve. A brazil harcos 230 cm magas és 240 kg súlyú, a ring a derekáig ér! Ellenfele se apró termetű: Bae 190 cm és 100 kg, ő bírkózó, míg Silva küzdőstílusa nincs egyértelműen megnevezve. A mérkőzés kezdetét veszi és Silva első rohamából látszik, hogy nem páratlan teknikája miatt lett Pride harcos, pár ütés után a földön is van a két küzdő fél. Silva alul, Bae felső pozícióban dolgozik ököllel, főleg testre. 3-4 percig ez a forgatóköny, mikor Bae elkezd testre könyékkel és térddel dolgozni, Silva megpróbál kifordulni és felső pozícióba kerülni, ám Bae nem engedi meg és újra ő kerül felülre. Némi ütés után Bae egy vállfeszítéssel lekopogtattja a brazil óriást!

Anjou Youji – Ryan Gracie

Ezen a gálán is feltűnt egy Gracie, ráadásul a fiatalabb generáció tagja, aki egy jó meccset produká
lt a japán Youjival, akit 8 perc után karfeszítéssel győzött le. Gracie a mérkőzés után kihívta a japán MMA legendát, Kazushi Sakurabát, aki eddig legyőzött minden ellenne kiálló Gracie-t. Ekkor egy japán fiatalember lépett a ringbe és azt mondta, hogy Sakuraba ki fog állni Gracie-vel. A szóváltás csaknem verekedéssé fajult.

Chonan Ryo – Anderson Silva

A mérkőzés favoritja a brazil Anderson Silva, aki a Chute Boxe team tagja. Egy magas fiú remek remek lábtechnikával. Ellenfele, a tetovált Chonnan Ryo 5 cm-rel alacsonyabb. de 83 kg-jával 8kg-mal nehezebb. Elkezdődik a mérkőzés, a két fél körülbelül 1 méterre ál egymástól és csak tapogatozó rúgásokat és ütéseket engednek el. Ryo keze szemtelenül alacsonyan van, bal kezét szinte csak lógatja, indít egy jobb kezest, ami eltalálja Silvát, eltelik pár másodperc, majd egy kemény jobbkezesel ismét talál. Ekkor Silva mutatja, jöjjön csak, ő kapható egy kis bunyóra Silva nagyobb fokozatra kapcsol és egy balegyenessel komolyan eltalálja Ryót, aki amint próbál kitérni, több nagyobb ütést is bekap. Silva egy fejrúgással támad, amit Ryo kivéd, ezután Silva a földre viszi Ryót, de egy jó befogáson kívül nem tud sokkal többet csinálni. A menetből még 3 perc van, mikor Silva egyetlen egy pillanatra kihagy és Ryo azonnal felső pozicióba kerül, ahonnan nagy ütésekkel bombázza Silva fejét. Ezt a menetet egyértelműen Ryo vitte. A menet végén a két harcos elismerően összeüti ökleiket.

A 2. menetre Silva agresszívabban jött ki, ám Ryo remekül hajolgat el. Silva egy erős jobbhorgot índított, ami elől Ryo elhajolt és Ő talált egy jobbhoroggal, de egy eleresztett bal kéz után Silva is komolyan talál. A két harcos ismét a földön: Silva alul. Nem sok minden történik, a 2. menet Silváé.

A 3. menet állóháború: Silva dominál és mikor Ryo a földre kerül mutatja neki, hogy keljen fel. Silva irányít, Ryo egy hihetetlen takedown-nal kéz nélkül a földre viszi Silvát és lábfeszítéssel lekopogtatja.

Takimoto Makoto – Henry Miller (Sentoryu)

Egy nem túl izgalmas meccs. Miller és a 81 kg-os Makoto között legalább 40 kg különbség van. Miller támadásai sokkal erőteljesebbek és elviszi az első menetet. A 2. menetben Makoto csinál pár szép földre vitelt és Miller se túl aktív, meg is intik. A 3. menet a 2. alapján zajlik és Makota 3-0 arányú pontozással győzedelmeskedik.

Hidehiko Yoshida – Rulon Gardner

Két olimpiai bajnok! Yoshida Judo, Gardner birkózó bajnok. Kettejük csatája előre be lett harangozva de nem hozta a várt két esélyes csatát. Yoshida tehetetlen volt a sokkal nagyobb Gardner ellen, aki állva és a földön egyaránt jobb volt a japánnál. A mérkőzést Gardner nyerte pontozással.

Related posts