A szilveszteri K1 és Pride Show eredményei

December 31-e Japánban és a világon is nagyon várt nap a küzdősport szerelmeseinek életében. Ugyanis a szilveszteri show-k ilyenkor garantáltan igényes szórakozást biztosítanak a nézőknek.

Nézzük először is a K1 Dynamite gáláját!

A rendezvényt K1, K1 MMA és a K1 MMA-nek különböző változatai tarkították. 3 K1 mérkőzésnek lehettek tanúi a résztvevő emberek:

Ringbe lépett a K1 nehézsúlyú sztárja, Musashi, aki immár 2 éve folyamatosan döntős az évvégi GP-ken. Ellenfele a pankrációból a K1-be igazolt Sean O’Haire, akinek már volt egy győztes K1 MMA mérkőzése. A mérkőzés elején O’Haire agresszíven támadott, de Musashi tapasztalata már ekkor érezhető volt és elvitte az első menetet. A második menetben O’Haire tapasztalatlansága megbosszulta magát és Musashi megrendítette egy fejrúgással. A mérkőzés 2. menetes TKO győzelem Musashi számára.

Szintén izgalmas csatát hozott a K1 Max sztárja, Masato és Norifumi Yamamoto csatája, mely 3 menet után Masato pontozásos győzelmével zárult.

Az est második nehézsúlyú K1 csatája az MMA veterán Gary Goodridge és a japánban népszerű Ray Sefo között zajlott. A mérkőzés nem volt túl akciódús, ugyanis Sefo a 24. másodpercben kiütötte Goodridge-et.

Az est MMA mérkőzései többnyire izgalmasnak hangzottak, de az egészet elhomályosította a fő meccs, ami a 80kg-os Royce Gracie és a 260kg-os Chad Rowan (Akebono) összecsapása volt.

Sylvester Terkay – Kristof Midoux

Ez a meccs volt az első MMA mérkőzés, amin a korábban Gary Goodridge ellen mérkőzést vesztő Terkay egy nyakfeszítéssel legyőzte ellenfelét.

Bobby Ologun – Cyril Abidi

Sokaknak ismerős lehet Cyril Abidi neve, hiszen a fiatal francia annak idején a legnagyobb tehetségnek volt kikiáltva a K1-ben. KO-val verte Peter Aerts-et és Ray Sefo-t is, ám később mindkettő vissza tudott vágni neki. Meglepő, hogy Abidi MMA küzdelmen vesz részt, mert a kickbox múltja miatt inkább az állóharc megy neki. Ellenfele kiléte talán még érdekesebb, a nigériai Ologun ugyanis semmiféle verseny tapasztalattal nem rendelkezett és csak egy Japánban népszerű TV-s műsorvezető, aki 10hónapot edzett. Ologun eredetileg Mike Bernardo-t hívta ki, aki sérülés miatt lemondta a mérkőzést. Abidi a mérkőzés elején próbált érvényesülni, ám mikor a földre vitték, onnantól nem sok értékelhető akciót kezdeményezett. Ologun pontozással nyerte a mérkőzést.

Yoshihiro Akiyama – Francois Botha

Francois Botha. Azt hiszem, az urat nem kell bemutatni, de most dióhéjban mégis megteszem. Botha mint profi bokszoló kezdte sikerekben gazdag karrierjét és meg is tudta koronázni, mikor elnyerte az IBF szervezet nehézsúlyú bajnoki övét. Évekkel később Botha úgy döntött: elhagyja profi bokszot és és a K1 harcosok táborába áll. A K1-ben nem sikerült eddig komoly sikereket elérnie, mégis ütés állóképessége és hatalmas szíve miatt nehéz ellenfél. Ellenfele Akiyama komoly judós múlttal rendelkezik, tehát Botha személyének ellenére nem Ő volt a meccs esélyese. A papírforma be is jött: Akiyama karfeszítéssel nyerte a mérkőzést.

Caol Uno – Chandet Sorpantrey

Itt MMA Special szabályrendszer volt életben, ami annyit jelent, hogy 1 földharc támadás 30 másodpercben volt maximálva. A japán Caol Uno már jól ismert hazájában, hiszen UFC sztár is volt. A thaiföldi ellenfél, Sorpantrey egészen 19 másodpercig bírta tartani magát, amikoris Uno lekopogtatta.

Yoshihiro Nakao – Don Frye

A veterán Don Frye hajdanán simán verhette volna Nakaót, ám mivel Ő se lesz már fiatalabb, pontozással alulmaradt Nakaóval szemben.

Kazuyuki Fujita – Karam Ibrahim

Kazuyuki Fujita Japán egyik legrégebben elismert nehézsúlyú MMA harcosa. Bár régebben soha nem tudott felérni csúcsra, mentora, Antonio Inoki szerződött a K1 szervezettel és összehozott egy meccset Bob Sapp-el a Profi Japán Birkózó Szervezet övéért. Fujita körülbelül 2 perc alatt leverte Sapp-et és büszkén vallja magát a K1 MMA nehézsúlyú bajnokának. Ellenfele Karam Ibrahim birkózó Olimpikon volt, már régóta készült az MMA debütálásra. De Fujita akaratereje túl soknak bizonyult: 1 perc után KO-val verte Ibrahimot!

Related posts