A japán first lady is blogot ír

A miniszterelnök felesége nemrég fogott a blogírásba. Az egyik els? bejegyzésb?l megtudhatjuk, hogy a karácsonyi díszítéshez az amerikai first lady, Laura Bush ajándékát használták. Szenteste egy énekes barátjuk házában vacsoráztak – írja a 44 éves Abe Akie.


A blog azután indult el, hogy a miniszterelnök felesége visszatért Dél-Koreából, ahová férjét kísérte el az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttm?ködés (APEC) találkozójára.
– Ez volt az els? alkalom, hogy Vietnámba látogattam és szintén az els?, amikor „a feleség” számára szervezett programokon vettem részt. Nagyon féltem indulás el?tt attól, hogy milyen fogadtatásban lesz részünk – írta.
Egy képet is postolt, rajta a szépen feldíszített karácsonyfával és egy közeli fotót egy aranygömbbel, rajta egy festmény, ami a Fehér Házat ábrázolja. Ez is Laura Bush ajándékai közül került ki. A miniszterelnöki rezidenciát korábban nem díszítették fel hasonló módon: a szeptember végén hivatalba lép? Abe a n?tlen Koizumi Dzsunicsiro helyét vette át.
– Férjem reggel találkozott a kabinettel, de ebédre visszatért a szállásra, amikor is hagyományos zabkását ettünk. Szeretem nyugodtan tölteni ezt a napot – írja Akie a december 24-i bejegyzésben, egy kép mellett, amely a férjét ábrázolja, ahogy az asztalnál az étel felé nyúl.
Nemrég csökkent a miniszterelnök támogatottsága, ám a szavazók még mindig jobbára rajongással fordulnak a first lady – a korábbi DJ és az egyik vezet? édességgyár, a Morinaga volt elnökének lánya felé.
Három hónapja még 70%-os volt az Abe-kormány elfogadottsága, a legutóbbi felmérések azonban már csupán 50%-ot mutattak ki.

A first lady blogja: http://www.abe-akie.jp

Asia News

Related posts

Kommentelj