Maláj grillezett hal kókusszal
- 1 másfél-két kilós vörös morgóhal vagy más tengeri hal egészben (tisztítsd meg és vágd le a fejét)
- 1 kis csokor koriander levél
- 3 szár friss citromfű
- 5 mogyoróhagyma
- 3 gerezd zuzott fokhagyma
- két centis gyömbérdarab meghámozva, lereszelve
- 2 apró csípős paprika kimagozva, apróra vágva
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 doboz (3-4 dl) kókusztej
- 1 kiskanál őrölt feketebors
Távolítsd el a citromfű külső, kemény burkát. A csúcsokat vágd le, csak a friss, illatos töveket használd. Vágd apróra egy éles késsel, add hozzá a pác összes hozzávalóját és keverd össze alaposan.
Teríts az asztalra egy jó nagy alufóliát (akkorát, amivel be tudod takarni a halat). A páclé harmadát öntsd a hal belsejébe, a maradékkal kend be a testét. Hajtogsd úgy a fóliát, hogy sehol ne tudjon kifolyni.
Hagyd a páclében szobahőmérsékleten egy órán át, vagy hűtőben egész éjjel.
Helyezd a halat a grillre. Mindkét oldalát 12-15 percig süsd. Vigyázz arra, nehogy a hal kemény szárazra süljön!