Szűzérme Mu Shu módra
- 250 g szűzérme
- 1 kanál sherry
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál kukoricakeményítő
- fél kanál cukor
- 1 kiskanál őrölt gyömbér
- 4 kanál olaj
- 3 felvert tojás
- egy kis fej káposzta
- 1 szál zeller
- fél csésze apróra vágott zöldhagyma
- 1 kiskanál szezámmag
A falatnyi darabokra vágott húst tedd el a következő keverékben: sherry, szójaszósz, keményítő, cukor, gyömbér.
2 kanál olajat forrósíts fel egy vokban vagy egy nagyobb teflonedényben. Süsd meg benne jól a tojást, majd törd apró darabokra. Vedd ki az edényből és tedd félre.
A káposztát és zellert szeld fel apró, vékony szeletekre (ha lehet, géppel). A maradék olajat forrósítsd fel és tedd bele a sertéshúst a páccal együtt. Süsd át alaposan, utána add hozzá a káposztát és a zellert, majd süsd további két percig. Add hozzá a tojást, a szezámmagot és a hagymát. Süsd tovább még egy percig. Forrón tálald.