Thai rák szezámos tésztával
- fél kg közepes méretű rák megtisztítva
- 2 kanál mogyoróolaj
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál méz
- 1 kanál megtisztított, reszelt friss gyömbér
- kevés erőspaprika
- 2 kanál salátaolaj
- 1 kanál szezámolaj
- 30 dkg spagettitészta
- 1 közepes sárgarépa megtisztítva, felszeletelve
- fél dl cilantro
- terijaki szósz a pácoláshoz (tetszőleges páclével helyettesíthető)
- 2 szál zöldhagyma 3 centis darabokra vágva
Öntsd a rákra a páclevet, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Egy tálban keverd el a mogyoróvajat, szójaszószt, mézet, gyömbért, paprikát és egy kevés páclevet; tedd félre.
A tésztát főzd meg a használati utasítás szerint.
Nagy lángon melegítsd fel a saláta- és a szezámolajat. A forró olajban süsd egy percig a répát. Csepegtesd le a rákról a páclevet és add a répához. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a zöldhagymát, és addig süsd az egészet, amíg a rák enyhén áttetszővé válik (kb. 3 percig). Egy nagy tálban keverd össze a szószokat a tésztával és a rákkal. Cilantróval díszítsd.