Mongol csirke
- fél kg bőrözött, kicsontozott csirkemell
- 1 kanál hoisin szósz
- 1-1 kiskanál ketchup és pirospaprika
- 1 dl csirkeleves
- 1 kanál olaj
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 szál zöldhagyma vékony csíkokra vágva
- 1 kanál szezámolaj
A pácléhez:
- csipetnyi só
- 1 csapott kanál kristálycukor
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál osztrigaszósz
- 2 kanál fehérbor
- 2 kanál kukoricakeményítő
A csirkehúst vágd 2x1x1 centis darabokra. A páclé hozzávalóit jól keverd össze és öntsd rá a húsra. Legalább egy órán át hagyd állni, a legjobb, ha éjszakára a hűtőbe teszed.
Forró vokban egy pillanat alatt süsd meg a fokhagymát, add hozzá a húst és nagy lángon süsd 3 percig. Add hozzá a többi hozzávalót a hagyma és a szezámolaj kivételével, fedd le és főzd egy percig. Add hozzá a zöldhagymát és a szezámolajat.