Gyömbéres tofu háziasan
- 3 csésze tea
- 500 g extra finom tofu 2 centis kockákra vágva
- 2 teáskanál friss gyömbér reszelve
- fél dl alacsony sótartalmú szójaszósz
- 2 kanál kukoricakeményítő
- fél csésze legfeljebb szobahőmérsékletű víz
- 2 kanál sózatlan mogyoró
- 3-4 zöldhagyma szára apróra vágva
- 3 csésze főtt rizs vagy hasonló mennyiségű tészta
Forrald fel a teát. Tedd bele a tofut és közepes lángon főzd 10 percig. Merd ki a tofut egy másik edénybe. Két csésze teát tegyél félre, a maradékot később – ha kihűlt – növények öntözésére használhatod. A teához add hozzá a szójaszószt és a gyömbért, forrald fel és add hozzá a hideg vízben alaposan elkevert keményítőt. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg az egész szósz besűrűsödik. Ekkor tedd bele a mogyorót és a hagymaszárat és alacsony lángon főzd egy percig. Vedd le az edényt a lángról és add hozzá a tofut. Forró rizzsel vagy tésztával tálald.
A mogyoró helyett használhatsz pirított mandulát, vagy a sokkal egészségesebb és energiaszegényebb, de ugyanolyan ropogós vízigesztenyét.