Thai sült csirke
- 4-5 szál zöldhagyma
- 1 csilipaprika vékony szeletekre vágva
- 100 g zöldbab
- 30 g mogyoró összetörve
- 2 kanál osztrigaszósz (helyettesítheted szójaszósszal)
- 1-1 kisebb zöld és piros színű (kaliforniai) paprika kimagozva, apróra vágva
- 300 g sovány csirkehús hajszálvékonyra vágva
- 2 kanál napraforgóolaj
- kevés citromfű vagy egy citrom héja
- 1 centi friss gyömbér reszelve
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- friss korianderlevél a díszítéshez
- cukor, só, bors ízlés szerint
Vágd apróra a citromfüvet vagy -héjat. Forró olajban pirítsd meg a gyömbérrel és a fokhagymával. Add hozzá a csirkét és süsd további két percig. Ezután add hozzá az összes zöldséget és süsd tovább 4-5 percig az egészet. Ha a csirke átsült és a zöldség is csaknem kész, hintsd rá a mogyorót és add hozzá az osztrigaszószt. Cukorral, sóval, borssal ízesítsd. Keverd össze az egészet és süsd tovább egy percig. Azonnal tálald, a friss levelekkel díszítsd.
A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:
Osztrigaszósz, 600ml 1.200Ft